1116 Budapest, Kondorfa u. 6
+36 (70) 397 1205
info@crossfitmayfly.com

Kettlebell

Mi az a Kettlebell?

A kettlebell használat során az egész test koordinált együttműködése szükséges, ezáltal teljesen átmozgat, egyszerre fejleszti az erőd, épít izmot és égeti a zsírt. Fejlődik a koncentrációs készség, a koordináció és a test izomzata is, miközben dinamikusabbak, hajlékonyabbak leszünk. Jótékony hatással van a keringésre, a szívműködésre, és jelentősen hozzájárul az ízületi fájdalmak megelőzéséhez is.

Kinek való a Kettlebell?

Mindenkinek. Fiataloknak, időseknek, nőknek, férfiaknak, azoknak, akik egészséges izomnövekedésre vágynak. Kezdőknek és élsportolóknak egyaránt hasznos.

“A részletek jelentik a különbséget a jó és a kiváló között.” – Stephen Brewster

Nagy öröm számomra, hogy nálunk a CrossFit Mayflyban is teret kapott, külön óratípusként a StrongFirst Kettlebell. Hiszek a Kettlebell használat jótékony hatásában, mivel együttesen fektet hangsúlyt a mobilitásra, stabilitásra, mozgáskoordinációra és természetesen az erőre. Az edzéseinken folyamatosan tanítjuk, csiszoljuk a technikákat és fokozatosan építjük fel a terhelést, így tudják edzetteink átlépni a korábban lehetetlennek tűnő akadályokat.  Edzőként és csapatként is motiváló a folyamatos sikerélmény és csapatszellem ami jelen van az órákon.

(Varga Linda)

Az SF a StrongFirst rövidítése, az SFG jelentése pedig StrongFirst Girya.

A rendszer kifejlesztője és vezető Instruktora Pavel Tsatsouline. Pavel korábban az orosz speciális rendőri és katonai egységek erőnléti edzője volt.

Az eszköz hatékonyságát és többfrontos fejlesztő hatását hamar felismerte az orosz hadsereg és a különleges különítmények, belügyi alakulatok (Specnaz), így a kiképzés részévé vált, valamint a katonák erejének, képességeinek szintentartásához is folyamatosan használták, használják mind a mai napig.

Idővel a világ másik nagyon erős és meghatározó fegyveres testülete az elit amerikai Tengerészgyalogság, U.S.S.S. is alkalmazta.

Az eszköz egyszerre fejt ki aerob és anaerob hatást, javítja a koordinációs képességet, erős, stabil törzset eredményez.

Pavel hozta létre a Russian Kettlebell Challenge rendszerét (RKC), és fejleszti tovább ma is, vezető oktatók segítségével. Az RKC vallja, hogy az erő, erő-állóképesség, gyorsaság, robbanékonyság egy képesség, mely egész életünk során fejleszthető, tökéletesíthető.