1116 Budapest, Kondorfa u. 6
+36 (70) 397 1205
info@crossfitmayfly.com

Gimnasztika

Mi az a Gimnasztika?

A gimnasztika az emberi test olyan természetes mozgásait tartalmazó testgyakorlatok összessége, amelyek sokoldalúan és általánosan edzik, erősítik a test szinte minden részét. Nem egy külön sportág, hanem a sportágak “segítője”, előkészítő, fejlesztő vagy szinten tartó céllal.

Miért fontos?

A Rendszeres gimnasztika edzések segítenek egyéb sportokban megjelenő komplex gyakorlatok (pl. Súlyemelés) gyorsabb megértésében és precízebb elsajátításában!

Milyen előnyei vannak még?

🔸 Jelentősen javítja ízületi mozgékonyságod és izmaid lazaságát, fejleszti a koordinációd és egyensúlyérzéked.

🔸 Atlétaként a rendszeres gimnasztika javítja az önbecsülésed, magabiztosabbá tesz, de egyben önkritikára is nevel. Megtanít arra, mit jelent keményen megdolgozni az apróbb sikerekért.

🔸 A gimnasztikában megjelenő komplex gyakorlatok elsajátítása közben a koncentrációs képességed is nagy mértékben fejlődik. Ezen túl javítja a teljesítményed az egyéb szellemi munkában.

🔸 A csontok állapotára is rendkívül jótékony hatással van! A rendszeres gimnasztika megőrzi a csontok rugalmasságát, nagy mértékben csökkenti vagy meg is akadályozza a csontritkulás kialakulásának veszélyét!

🔸 A rendszeres torna edzések nagyban segítenek a túlsúlytól megszabadulni, illetve egy sokkal kidolgozottabb és tónusosabb izomzatot érhetsz el hosszútávon.

🔸 Javítja az izom reflexeket, illetve az izmok hatékony előfeszítésének a képességét, nem beszélve az elképesztő erős törzsizmok építéséről, amelynek köszönhetően minimálisra csökkented a gerincoszlop sérülésének kockázatát.

🔸 Javítja, vagy akár meg is szünteti a rendkívül gyakori tartáshibákat és az ebből adódó csípő és gerincfájdalmakat.

A sort még lehetne hosszan folytatni, de remélhetőleg ennyi is elég volt arra, hogy meggyőzzön Téged is, miért ne hanyagold el a gimnasztikát a mindennapjaidból!