1116 Budapest, Kondorfa u. 6
+36 (70) 397 1205
info@crossfitmayfly.com

CrossFit 40 felett

CrossFit 40 felett

, CrossFit 40 felett, CrossFit -  MayFly

Amikor még csak huszonéves vagy, akár őrült mennyiségű pizzát is megehetsz, mégis megőrizheted a szuperhős alakodat, fittségedet minimális sport mellett.

Azonban a negyven pluszosak már korántsem ennyire szerencsések. Hogy békében legyenek tükörképükkel, azért meg kell dolgozni. Sokan beletörődnek abba már ideje korán, hogy súlyfeleslegük van, hogy kifulladnak, ha lépcsőzni kell. Mert ez a korral jár. Pedig ez nem igaz. Az időt, az öregedési folyamatot ugyan nem tudjuk megállítani, de a rendszeres sportnak eszméletlen pozitív hatásai vannak a testre, agyra, lélekre, érrendszerre, mi pedig konkrétan a CrossFitet ajánljuk neked erre a célra, és el is áruljuk, hogy miért.

Tartsd meg az izomminőséged

Téves elképzelés, hogy az életkor előrehaladtával törvényszerűen erőt és izomtömeget kell veszítenünk, és egyetlen testedzésünk csak a karosszékben hintázás marad a kötögetéssel. 40 masters korú sportolót megvizsgálva vonták le a következtetést, hogy bár a CrossFit nem az örök ifjúság szökőkútja, de az izomtömeg és az erő igenis fenntartható rendszeres edzésekkel. A guggolások és deadliftek segítenek a minőségi izom építésében és fenntartásában, persze megfelelő kondicionálás mellett.

Maradj rugalmas

40 felett könnyebb megsérülni, mint fiatalabb korban. Az izmok nem olyan erősek, a szalagok és az inak egy kicsit sérülékenyebbek, és a mobilitás soha nem lesz olyan, mint egy tizenéves sportolóé. Ahogy öregszünk, a rugalmasságunk, mozgékonyságunk csökken. A CrossFit egyik legjobb aspektusa az, hogy fejleszti a mobilitást, a rugalmasságot és a gimnasztikai készségeket, ez nagyon-nagyon fontos.

Rövid,  intenzív edzések

Bemelegítéssel és nyújtással együtt 60 perc edzéssel karban tudod tartani magad, nincs szükség másfél-két órákat a teremben tölteni. Nincs is rá időd feltétlenül a munka és a család mellett, de heti 3×60 perc jár az egészséged érdekében. Fontos, hogy iktass be egy-egy pihenőnapot is, 40 felett a pihenés kulcsfontosságú.

Boldogsághormon túltengés

A CrossFit felpörgeti nemcsak az anyagcserédet vagy a pulzusodat, hanem a jókedvedet is, hiszen nagyon jó csapatban, jó fej emberekkel sportolhatsz együtt. Hidd el, ők is szenvednek, ahogy te, nekik is fárasztó, ahogy neked, mégis olyan jó együtt átélni ezt a jóleső szenvedést, hiszen csak profitáltok belőle.

Bármit lehet, okosan

Nem, a CrossFit nem csak a fiatalok sportja, hanem mindenkié! A feladatok leskálázhatók, ami azt jelenti, hogy figyelembe véve a fizikai, egészségi állapotodat, át tudjuk alakítani a napi edzéstervet a te igényeidhez, ezért nyugodtan belevághatsz bármikor az edzésekbe. Vigyázunk rád. Egyetlen dolgot tarts szem előtt: figyelj a tested jelzéseire: ami nem esik jól, azt a gyakorlatot egyszerűen ne csináld. Lecseréljük másikra, amely ugyanúgy hatékony lesz számodra.

Szokták mondani, hogy a 40 az új 20, és az 50 az új 30! Mi abszolút egyetértünk ezzel, nálunk szuper fiatalos lehetsz, sosem késő jobb fizikumot kialakítani, egészségesebb táplálkozásra váltani, orvosolni a mozgásszervi problémákat. Várunk jó hangulatban téged is, a CrossFit MayFly-ban!